Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, külön a fehérjét és a sárgáját. 3 tojásfehérjét egy külön tálkába teszem. A mandulát mogyorót és az amarántott külön külön ledaráljuk, majd összekeverjük az őrleményeket és hozzáadjuk a sütőport is. A 3 tojás fehérjéből és a 3 kanák vízből elkezdünk kemény habot verni, majd folyamatosan adjuk hozzá az alapanyagokat a következő sorrendben. Először hozzáadjuk a xilitet majd a tojássárgákat egyenként , legvégül pedig a sütőporral elkavart őrleményt. Mikor szépen finoman egyenletesen elkevertük , sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és előmelegített sütőbe először félig sütjük meg. Mikor félig megsült kivesszük és rákenjük a lekvárt valamint a félretett 3 tojás fehérjét a más evőfélkanál xilittel felverjük és a lekvárral bevont tészta tetejére helyezzük. Ezután vissza tesszük a sütőbe és készre sütjük. Itt vigyázni kell nehogy a hab nagyon megbarnuljon a tetején. Kihűlés után szeleteljük.