finom lehet
3dl víz
10 dkg kukoricadara
25 dkg zsírszegény tehénturó (laktózmentessel még hatásosabb)
csípet só
1 evőkanál olívaolaj vagy kókusz zsír
aszalt sárgabarack
10 dkg étcsokoládé
A vízet felrakom forrni, mikor forr hozzáadom a zsíradékot és a csípet sót. Majd hozzá keverem a kukoricadarát és folyamatos keverés melett addig főzőm még elnem vállik a lábos aljától. Mikor már szépen látszik hogy elfőtte a vízet pár perc pihentetés után hozzáadjuk a túrót és szépen ösze dolgozzuk vele. Mikor ezzel szépn megvagyunk egy nagyobb edénybe tesszünk vízet a kifőzéshez és elkezdjük azt is melegíteni majd forralni. A masszából közben elkezdjük a gombocókat elkészíteni úgy hogy minden gombóc közepében beleteszünk egy darabka aszalt sárgabarackot majd nedves tenyérrel gombóccá formáljuk a tenyerünkben lévő alapanyagot. Mikor ezze is készen vagyunk a forrásban lévő vízbe kifőzzük majd óvatosan kivéve a vízből tányérra helyezzük és olvasztott csokoládéval leöntjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!