Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Diétás ételek / allergia érzékeny » Gluténmentes túrógombóc aszaltsárgabarackkal

felvitel dátuma: 2011-04-13 10:22:33       mai nézettség: 1       nézettség: 4415
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

3dl víz

10 dkg kukoricadara

25 dkg zsírszegény tehénturó (laktózmentessel még hatásosabb)

csípet só

1 evőkanál olívaolaj vagy kókusz zsír

aszalt sárgabarack

10 dkg étcsokoládé

Előkészületi idő: 10 perc


Főzési idő: 10 perc
Elkészítés:

A vízet felrakom forrni, mikor forr hozzáadom a zsíradékot és a csípet sót. Majd hozzá keverem a kukoricadarát és folyamatos keverés melett addig főzőm még elnem vállik a lábos aljától. Mikor már szépen látszik hogy elfőtte a vízet pár perc pihentetés után hozzáadjuk a túrót és szépen ösze dolgozzuk vele. Mikor ezzel szépn megvagyunk egy nagyobb edénybe tesszünk  vízet a kifőzéshez és elkezdjük azt is melegíteni majd forralni. A masszából közben elkezdjük a gombocókat elkészíteni úgy hogy minden gombóc közepében beleteszünk egy darabka  aszalt sárgabarackot majd nedves tenyérrel gombóccá formáljuk a tenyerünkben lévő alapanyagot.  Mikor ezze is készen vagyunk a forrásban lévő vízbe kifőzzük majd óvatosan  kivéve a vízből tányérra helyezzük  és olvasztott csokoládéval leöntjük.

Szakács: Ritus


Film link: http://www.rita-szekeres.blogspot.com

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 helenka64 2011 május 15

finom lehet

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.