Hozzávalók:
-1 db csirkemell vékony szeletekre vágva(nekem 9 db lett
-1 cs.sonka(nekem feketeerdei sonkám volt 9 szelet)
-Trappista sajt,9 vékony szelet
-1 közepes cukkini
-30 dkg tisztított sárgarépa
-1/2 kaliforniai paprika
-1 fej lila hagyma
-2 gerezd fokhagyma
-1 kisdoboz kukoricakonzerv
-2 cs. bulgur
-só,bors
-petrezselyemzöld
-olaj/1-2 ek./
-3 db tojás
-liszt
-zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A tisztított sárgarépából,cukkiniből, paprikából,sajtból 9 vékony szeletet vágunk.
A csirkemellszeleteket sózzuk,borsozzuk és minden szeletre ráteszünk egy-egy sonkát,cukkinit,sajtot,sárgarépacsíkot,paprikacsíkot,feltekerjük,fogvájóval megtűzzük.
Lisztbe,felvert sózott tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük.(közepes lángon süssük,én 1-2 percre lefedtem amikor beraktam az olajba!)
A maradék zöldséget összevágjuk:
Először a sárgarépát tesszük fel egy kevés forró olajban,a lila hagymával,
fokhagymával,majd egy kevés vízzel lefedve pároljuk és,ha a levet elfőtte hozzáadjuk a felvágott cukkinit,paprikát,petrezselyemzöldet,kukoricát,majd összepároljuk és megpirítjuk.
A bulgurt forró,enyhén sózott vízben megfőzzük,a zöldségkeverékkel összekeverjük és a rántott hússal tálaljuk.
Ez a mennyiség,6 személynek bőven elég.
Jó étvágyat hozzá!
saját recept
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!