Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Tejtermék étel receptek » Gríz lepény

felvitel dátuma: 2011-07-08 16:01:36       mai nézettség: 1       nézettség: 3841
részletes recept
Hozzávalók 3 személyre:
  • 500 ml tej
  • 200 gr búzadara ( gríz)
  • pici
  • 2 egész tojás
  • 2 evőkanál liszt a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 15 perc
Elkészítés:

   A tejet egy edényben felforraljuk, hozzádjuk a cukrot és a sót. Amikor forrni kezd , apránként hozzáadjuk a bőzadarát, folyamatosa kevergetés mellett sűrú tejbegrízt készítünk belőle. Még forrón kiborítjuk a tejbegrízt egy hőállő felületre,(pl gyúródeszka) , vizes kanállal vagy tortalapáttal egyenletesen elsimítjuk , hogy kb. 1,5 cm magas legyen. Hagyjuk kihűlni, majd felvágjuk 3-4 cm-es kockákra. Egy tányérba beleütjük a tojásokat, villával kissé ekavarjuk, egy másik tányérba pedig odakészítjük a lisztet. Előbb a lisztbe majd a tojásba forgatjuk a tejbegríz kockákat , ezután forró olajban mindkét oldalukat  pirosra sütjük.  A tetejét megszórjuk porcukorral!

Jó étvágyat!!!

Szakács: marika


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.