Elkészítés:
~A gulyásleveshez első lépésben készítsd elő a hozzávalókat: aprítsd fel a hagymát, vágd 2-3 cm-es darabokra a húst, karikázd fel a répát és fehérrépát fél-egy cm-es karikákra, pucold meg és vágd kockákra a krumplit, vágd 8 részbe a zöldpaprikát és kockázd fel a paradicsomot.
~Egy nagy lábasban pirítsd üveges és arany közöttire a hagymát a zsiradékon, közepes tűzön. Ez kb. 7 perc.
~Vedd le a tűzről, add hozzá a pirospaprikát és az őrölt köménymagot, keverd el.
~Tedd vissza a tűzre, add hozzá a húst, keverd jól el. Pirítsd 6-7 percig, időnként megkeverve, amíg a hús el nem kezd levet ereszteni, és minden oldalán megbarnult.
~Sózd és borsozd, add hozzá a babérlevelet, a feldarabolt zöldpaprikát és paradicsomot, keverd el és főzd további 5 percig, néha megkeverve.
~Öntsd fel fél liter vízzel, és fedő alatt alacsony tűzön főzd egy órán keresztül.
~Add hozzá a répát és a fehérrépát, főzd tovább fedő alatt, lassú tűzön 20 percig.
~Ekkorra a húsnak majdnem puhának kell lennie. Öntsd fel ismét kb. fél liter vízzel, add hozzá a krumplit. Forrald fel és főzd még 15 percig fedő alatt.
~A gulyásleves tulajdonképpen elkészült. Érdemes megkóstolni, hogy a hús (főleg ha kétféléből készíted) megfőtt-e. Ilyenkor lehet hozzáadni csipetkét vagy galuskát.
~Jó étvágyat!~