Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Gyömbéres mézes keksz

felvitel dátuma: 2017-01-19 17:34:26       mai nézettség: 1       nézettség: 434
részletes recept
Hozzávalók 8 személyre:

dkg kókuszliszt

8 dkg tápióka keményítő

8 dkg szezámliszt

8 dkg darált dió

7 g konjacliszt

1 mk szódabikarbóna

2 tk őrölt gyömbér

12 dkg méz

1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás

8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír

Előkészületi idő: 10 perc

Sütési idő: 10 perc

Elkészítés:

Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, ésfél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz, lesz belőle.

Szakács:


Film link: http://scarletsite.hu/node/171

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.