8 dkg kókuszliszt
8 dkg tápióka keményítő
8 dkg szezámliszt
8 dkg darált dió
7 g konjacliszt
1 mk szódabikarbóna
2 tk őrölt gyömbér
12 dkg méz
1 db nagyobb vagy 2 db kisebb tojás
8 dkg olvasztott sertészsír/kókuszzsír
Egy tálba kimérjük a kókuszlisztet, a tápiókát, a szezámlisztet, a darált diót, konjaklisztet, a szódabikarbónát és a gyömbért, félretesszük. Egy másik edénybe kimérjük a többi, folyékony alapanyagot, és ezeket habverővel jól összekeverjük. A lisztkeverékünkhöz hozzáöntjük a folyadékot, és kézzel alaposan összegyúrjuk. Hűtőbe tesszük fél órára. A lehűlt tésztát egy tápiókaliszttel megszórt deszkára tesszük, és , fél cm vastagságra nyújtjuk. Kb 2-2,5 cm átmérőjű kiszúróval kiszaggatjuk, sütipecséttel mintát nyomunk rájuk.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Kb 40 db keksz, lesz belőle.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!