60 dkg filézett csirkemell
kevés víz
1 tasak gyros fűszer
1 kis dobozos natúr joghurt
1 tasak gyros mártás por
50 dkg fagyasztott sültburgonya
3 db közepes paradicsom
1 kisebb fej vöröshagyma
1 kis konzerv morzsolt kukorica
2 db 6-9cm uborka
Díszítéshez petrezselyem zöld
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
A csirkemellet és a zöldségeket felhasználás előtt megmossuk. A csirkemell filét kockára vagy csíkokra vágjuk. Egy előmelegített serpenyőben a csirkemellet kifehéredésig kavargatjuk majd a gyros fűszerrel megszórjuk és kevés vizet öntünk rá, így pároljuk. Párolás közben olykor a vizet pótoljuk. Puhulásig pároljuk. Amíg puhul a csirkemell elkészítjük a zöldség mixet, 2 db paradicsomot és a hagymát kockára vágjuk. az uborkát meghámozzuk és legyaluljuk. Ezeket egy tálba összekeverjük hozzáadjuk a kukoricát, picit sózzuk. A mártást úgy készítjük hogy a mártás port a natúr joghurttal összekeverjük, tálalásig hűtőben tároljuk. Ha megpuhult a hús utána kisütjük a burgonyát. Tálaláshoz 1 db paradicsomot cikkekre vágunk és a tányér szélére helyezzük, közé petrezselyem zöldet teszünk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!