80 dkg lapocka
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
fehér bors
óregáno
őrölt koriander
morzsolt rozmaring
őrölt mustármag
piros paprika (őrölt)
kurkuma
A fűszerek mennyiségének használatát egyéni ízlésünkre van bízva.
Desszing:
2-3 gerezd fokhagyma
só
őrölt mustármag
petrezselyem zöld
lestyánlevél morzsolt
citromlé
2 pohár natúr joghurt
A lapockát egyenletes csíkokra vágom besózóm.
Majd 4 evőkanál olívaolajal összekeverem a vöröshagymát, fokhagymát, fehér borsot, óregánot, koriandert,rozmaringot, mustármagot és kurkumát. Ezután az elkészített fűszerkevrékbe belekeverem a csíkokra vágott lapockát, majd lefedve kb.30 percig érlelem.
Közben elkészítem a desszinget.
A joghurttal összekeverem a következő fűszereket, fokhagymát, sót, mustármagot, petrezselyemzöld, morzsolt lestyánlevél, citromlé.
A desszinget az összeállítás után lefedve felhasználásig hűtőben tároljuk.
Ezután minden külön zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk a befűszerezett húst.
Köretnek zöldséget, vagy vegyesen zöldség és tészta köret is adható.
A desszinget tálalásnál a köretre locsoljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!