Hozzávalók : 6db tojásból sütünk egy piskótát 22 cm tortaformába
Krém: 25 dkg tea vaj, 10 cs. vaníliás cukor, 40 45 dkg földieper
Tetejére: 1cs zselatin, 3 dl eper szörp, 2 dl víz
6 tojássárgáját, 6 EK porcukorral habosra keverünk,majd 5 EK liszt, negyed sütőporral összekeverünk, és a tojásos masszához adjuk. A tojásfehérjét kémény habbá verjük és óvatosan hozzáadjuk a kikevert tésztához. Kizsírozott lisztezet tortaformába öntjük, előmelegített sütőben közepesen 5-ös fokozaton sütjük.
Krém: 25 dkg tea vajat 10 cs vaníliás cukorral elkeverek és a kihűlt pikótára kenem, és megrakom a tetejét eperrel.
Szörpöt a vízzel felfőzöm, zselatint meleg vízzel elkeverem és hozzá keverem a felfőzött szörphöz ezzel már nem kell főzni. Ha már kezd dermedni ráöntöm a eperre, és hagyom teljesen megdermedni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!