· 4 tojás
· 6 kanál cukor
· 4 kanál liszt
· Fél csomag sütőpor
· 1 csomag puding
· 3,5 dltej
· Tetszés szerint gyümölcs (ehhez választjuk a pudingot is)
· Tortazselé
Piskótát készítünk: a 4 tojást kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadunk 4 csapott kanál cukrot, egyenként a sárgáját. Végül szintén kanalanként a lisztet és a sütőport(itt már fakanalat, vagy kézi habverőt használunk, hogy laza maradjon). Kivajazott, sütőpapírral/alufóliával bélelt tepsiben kisütjük előmelegített sütőben 170°C-on.
Előkészítjük a gyümölcsöt.
Ezután elkészítjük a pudingot: a csomag pudingot a tejjel, és a 2 kanál cukorral elkészítjük a puding zacskóján szereplő utasítás szerint. (Dr. Oetker puding esetén kis tejjel, és egy kanál cukorral csomómentesre keverjük a pudingport. A másik kanál cukrot a maradék tejjel feltesszük forrni. Ha forr belekeverjük a pudingot, és addig főzzük míg nem sűrűsödik.) A kész pudingot a tortára öntjük és rárendezzük a gyümölcsöt.
Ha kihűlt, elkészítjük a zselét ( szintén a zacskón szereplő utasítás szerint), és a tortára öntjük. Ha megdermedt a zselé hidegen tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!