Isteni!
4 szelet marharostélyos vagy hátszín
A pácoláshoz:
4 ek.mustár
őrölt fekete bors
steak fűszerkeverék
étolaj
só
A sült hagymához.
8 fej vöröshagyma
finom liszt
étolaj
Előkészítés: A húsról leszedjük a hártyákat és a felesleges zsírt. Enyhén kiklopfoljuk, a kés hegyével több helyen megütögetjük. /lehetnek benne inak, amit nem látunk, de sütés közben összerántják a húst/ A szeleteket bedörzsöljük őrölt borssal, steak fűszerrel és bekenjük mustárral. Sózni csak sütés előtt fogjuk. Egy tálba tesszük a szeleteket és annyi olajat öntünk rá, hogy ellepje. Legalább 24 órára hűtőbe tesszük, de az sem baj ha 2-3 napra. A hagymát felszeleteljük és karikákra szedjük.
Elkészítés: A hús mindkét oldalát kevés olajon átsütjük. A hagymát belisztezzük, majd szűrőbe tesszük és lerázzuk róla a felesleget. Bő, forró olajban kis adagokban ropogósra sütjük, majd papírtörlőre vagy szalvétára szedjük. A lényeg, hogy az olajat leitassuk róla, így ropogós marad. A húst a sült hagymával és sült burgonyával tálalom.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!