Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hájas sütemény új recept szerint

felvitel dátuma: 2016-04-16 16:26:55       mai nézettség: 1       nézettség: 6773
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

Hozzávalók:

1kg liszt, 3 tojássárgája, 3dl tejföl, 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz,  (kb. 3dl).

60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet.
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

Elkészítése:

Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki a fent írt hozzávalókból. ALAPOS munka legyen, nem szabad sajnálni az időt és energiát! 2 cipóba osztom, pihentetem, amíg a hájat kidolgozom.
60dkg hártyájától megtisztított disznóhájat ledaráltam, adtam hozzá 3 csapott kanál lisztet és 2 kanál 10%-os ecetet. Kézzel jól kidolgoztam.Eztán jön a nyújtás, kenés, hajtogatás. 3x
kb.50x40cm (1-2cm nem számít) téglalappá nyújtom az egyik tésztát, megkenem a kidolgozott hájjal, szemre 3 részre osztom és jobbról, majd balról behajtom. Ismét megkenem, majd ezt is három részre osztva, felülről, aztán alulról behajtom

Ugyan így járunk el a másik tésztával is. 2 óra pihentetés után, a nyújtást, kenést, hajtogatást megismételtem. Pihi köv. és újra nyújt, ken, hajt, pihi. (Össz.3x!)
A kész tésztát 3mm vékonyra nyújtani és felforrósított, tüzes késsel elvagdosni. Tölteni dióval, lekvárral, mákkal. Késsel alányúlva a szélét ráhajtani, mintha egy könyvet csuknánk be. Széléhez kézzel nem nyúlni, mert ott nem nyílik ki! meleg sütőbe kell sütni, világosra A tészta hajtása kifelé nézzen a sütőből

200 C°-on sütöttem 20percig, majd 10percig 170C°-on.



Annamária Csíki recepje szerint készítettem! Köszönöm a receptet!

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 Jáglné Mága Julianna 2016 április 17

ez nagyon fínom sütemény ,régen nekem is ilyen szépen sikerült. mostanába nem sikerül ilyen szépre és fínomra elkészíteni. lehet hogy már nincs annyi türelmem

3/10 gyorfi ibolya 2016 május 12

nagyon finom es kiados suti...

0/10 Valeria Kovacs 2017 szeptember 25

Soha nem hasznaltam felforrositott kest, megis mindig jo lett a teszta.Vagdald csak fel jo eles hideg kessel semmi baja nem lessz.

10/10 Mihályné Varga 2017 szeptember 26

Nagyon tetszik , jól néz ki a süti

0/10 Marczinkáné Finta Jutka 2019 február 14

Nagyon jól sikerült úgy mint a képen szépen kinyílt finom omlós köszönöm

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.