40 dkg hajdina
4 dl víz
1 csipet só
4 evőkanál tökmagolaj
2 db Kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
1 tk oreganó/friss oreganó levelek
1 fej saláta
A vizet a sóval felforraljuk, majd egy jó zárható edényben az előzetesen leöblített hajdinára öntjük.
Az edényt lezárjuk, és egy éjszakára állni hagyjuk. Reggelre puha, pergő, fogyasztható hajdina szemeket kapunk.
Meglocsoljuk a tökmagolajjal, és alaposan átforgatjuk benne.
A petrezselyem leveleket és az oreganót apróra vágjuk, és a hajdinához keverjük.
A paprikákat kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és ezek hozzáadásával fejezzük be a salátánkat.
Friss fejessalátával tálaljuk.
Önmagában vacsoraétel, de sült húsok mellé köret is lehet.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!