Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Havasi gyopár

felvitel dátuma: 2018-04-13 22:53:30       mai nézettség: 1       nézettség: 802
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:

A barna tésztához:

15 dkg liszt

5 dkg vaj

7 dkg cukor

1 evőkanál tejföl

1 evőkanál kakaópor

1 mokkáskanál sütőpor

A fehér tésztához:

50 dkg liszt

20 dkg vaj

25 dkg porcukor,  1 tojás

1/2 csomag sütőpor

3-4 evőkanál tejföl

A krémhez:

6 dl tej

2 csomag vaníliaízű pudingpor

20 dkg porcukor

25 dkg vaj

2 csomag vaníliás cukor

A lapok lekenéséhez:

1/2 üveg házi baracklekvár

25 dkg vágott dió

A tetejére:

2 tojásfehérje

20 dkg porcukor

Előkészületi idő: 50 perc


Elkészítés:

A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagoljuk (én fagyasztóba tettem felhasználásig).
A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, majd a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.
A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat, cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük.
A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel habosra keverjük.
A kihűlt tésztalapokat betöltjük.

Tojásfehérjéket a porcukorral vízgőz felett kemény habbá vertem és a sütemény tetejére simítottam, végül csokoládéforgáccsal megszórtam.

A tepsi mérete:

26 × 36 cm-es nagy tepsi

Szakács: János


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.