nagyon jo az ötlet ezt én is kiprobálom
-40 dkg liszt
-10 dkg zsír
-15 dkg margarin
-2 dkg élesztő
-2-3- kanál tejföl
-csipet só
-vaniliás porcukor
-az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk
-a zsirt + margarint elmorzsoljuk a lisztben
-bele a felfuttatott élesztő + a tejfölt + csipet só
-jól összedolgozzuk
-kinyújtjuk jó vékonyra és kiszabjuk a kifliket
( én kerekre szabtam és formáztam kifli formára is és kagyló formára is -
-igaz nem fifli formáju de nekem tetszett az az eljárás hogy középébe a lekvár ,ráhajtottam egyik szélét a másikra és villával zártam le körbe -körbe nyomkodtam ...( igy biztos nem folyik ki a lekvár ....kagylóra hasonlit
-miután megsült még melegen vaniliás porcukorral jól megszorjuk
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!