Vizet forralunk a tésztafőzéshez. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A spenótot kiolvasztjuk. Felforrósítjuk az olajat, a hagymát megfuttatjuk rajta. Rátesszük a húst, és megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a fokhagymát, és 25 percen át pároljuk. Belekeverjük a lecsöpögtetett spenótot. Pár percig együtt főzzük, majd levesszük a tűzről, és félretesszük hűlni. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. A tojásokat kikeverjük 3 dl tejföllel, a vajjal, majd összekeverjük a tésztával, és a spenótos hússal. Ha szükséges, még fűszerezzük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztás masszát hőálló tálba tesszük, a tetejére öntjük a maradék tejfölt, megszórjuk a reszelt sajttal, és a sütőben addig pirítjuk, amíg szépen megpirul. Felszeleteljük és tálaljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!