Most böngészem a cstrapacska recepteket,ezt a változatot még nem láttam hogy sütőbe rakják,nem lehet rossz!
1 kg burgonya
2 db tojás
40 dkg liszt
40 dkg juhtúró
30 dkg húsos füstölt szalonna /kockázott bacont használtam/
só
őrölt bors
5 dl tejföl
Előkészítés:A burgonyát kislyukú reszelőn lereszeljük.A szalonnát apró koskákra vágjuk,kipirítjuk.
Elkészítés:A burgonyához adjuk a tojásokat,sót,borsot és annyi lisztet,hogy kemény galuska tésztát kapjunk.A tésztát sós vízben kifőzzük majd szalonna zsírral kikent tepsibe tesszük a felét.Rámorzsoljuk a juhtúró felét,meglocsoljuk tejföllel,megszórjuk a kipirított szalonna pörc felével.Teszünk rá még egy réteget ugyan így.Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt átforrósítjuk.Nem baj ha kicsit megsül a teteje.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!