Ez isteni finom lehet! De nálunk már kakast sem látni, a hentesnél vagy a piacon azt sem tudják már mi az a kakastaréj:))) sajnos!!!!!:)))))
Kakastaréj: 1,20 kg
só: ízlés szerint
őrölt bors: ízlés szerint
babérlevél: 2 db
őrölt kömény: ízlés szerint
zöld paprika: 1 db
közepes nagyságú vöröshagyma: 6 db
paradicsom: 2 db
tv paprika közepes nagyságú: 2 db
fokhagyma: 2 gerezd
őrölt csemege paprika: 2 evőkanál
zsír: 2 evőkanál
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, rövid zsírban pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, tv paprikát, babérlevelet és ebből egy pörkölt alapot készítünk.
Közben a taréjt megtisztítjuk, majd beletesszük a pörkölt alapba. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, majd belereszeljük az apróra vágott fokhagymát, és megfőzzük.
Kb. 3 óra főzés után, őrölt paprikával megszórjuk. Kivesszük belőle a babérlevelet, és készre főzzük.
Tálaláskor egy kanál tejfölt, illetve tetszés szerint zöld paprikát teszünk rá. Köretnek galuskát tálalunk.
Ez isteni finom lehet! De nálunk már kakast sem látni, a hentesnél vagy a piacon azt sem tudják már mi az a kakastaréj:))) sajnos!!!!!:)))))
Nagyon gusta!A párom és a lányom kedvence!Nálunk mindíg lehet kapni,igaz fagyasztott,de nagyon drága,így igen ritkán főzök ilyet!
tartsatok otthon szárnyasokat s lesz friss kakastaréj többek közt.. :)
1 kakas 1 tarély
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!