4 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paprika
4 db paradicsom
10 dkg szalonna
fél fej káposzta
1 szál füstölt Gyulai kolbász
só
pirospaprika
A szalonnát egyhén megsütjük, majd hozzáadjuk a vékony félkarikára vágott hagymát, üvegesre pároljuk. Ezután hozzadjuk a fokhagymát és a kis kockákra vágott paprikát. Ezt követően hozzáadjuk a bőrétől megfosztott paradicsomot, amit előzőleg kis kockákra vágtunk. A paradicsommal együtt sózzuk ízlés szerint, és hozzáadunk 1 evőkanál pirospaprikát. Ezután kb. negyed óráig pároljuk. Végül hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott káposztát, és addig főzzük, amíg a káposzta majdnem készre fő.Legvégül a kolbász karikákat is hozzáadjuk és pár perc alatt összefőzzük. Rizzsel tálaltam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!