Piskóta:
6 db tojás
12 evőkanál kristálycukor
10 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 csomag sütőpor
Karamellkrém:
25 dkg cukor
6 dl tej
1 db tojás
4 evőkanál liszt
1 csomag van.cukor
5dl habtejszín (oké,hullala,bianca...)
Egy kerek tortaformát kibélelünk vagy kivajazunk.
Elkészítem a piskótát.A tésztát beleöntöm a tortaformába és előmelegített sütőben(180fok) tűpróbáig sütöm.
Karamellkrém készítése:
20 dkg cukrot megpirítunk és 5 dl tejjel felengedjük és karamellé főzzük. A maradék 5 dkg cukrot a tojással,liszttel,van.cukorral simára elkeverjük és 1 dl hideg tejjel felengedjük. A tűzről levesszük a karamellt és belekeverjük a tojásos masszát,eközben folyamatosan keverjük habverővel.A tűzre visszatesszük és folyamatos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.Miután besűrűsödött levsszük a tűzről.
Amíg a krém hűl felverjük a tejszínt.A kihűlt krémet csomómentesre keverem habverővel vagy géppel,ezt a krémet hozzákeverem a tejszínhez. A piskótát 3 részre felvágom
Piskótalapra egy adag krémet teszek,ráteszem a következő lapot,ismét egy adag krém és az utolsó piskótalap.Tetejét és az oldalát körbekenem a krémmel.
A tortát díszíthetem marcipánnal,virágokkal,cukorral...
Jó étvágyat kívánok hozzá :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!