Egy egészen fiatal, 1 vagy 2 hónapos kecskegida
vagy bármely részek az egészből
újhagyma
friss kakukkfű
olaj
só
5 dg finom húsos füstölt szalonna szeletek
ez az utóbbi ki is hagyható
1, 5 dc víz
A kecskegida húsa annyira szűzies- tejes ízű, hogy alig kell valamivel megbolondítani. A húst kissé bevagdosom, megsózom. Egy nagyobb kiolajozott tepsibe belehelyezem a húst, én feldarabolva szoktam. Megszórom a apróra vágott újhagymával, apróra tépett kakukkfűvel és a szalonna szeletekkel. Kicsit meglocsolom étolajjal, nem ajánlom az olíva olajat. A hús alá vizet öntök, és alufóliával letakarva 180 fokon sütöm 80 percig. Amikor az alufóliát a húsról leveszem továbbsütöm, időnként meglocsolgatva,szép pirosra.
Nagyon finom hozzá a lábasban sült petrezselymes- hagymás burgonya.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!