· 1 kg kelkáposzta
· 1 kis fej hagyma
· 2 gerezd fokhagyma
· 1 mokkáskanál köménymag
· 20 dkg burgonya
· 4 evőkanál olaj
· 4 dkg liszt
· fél kávéskanál piros paprika
· 1 evk só
· fél tk őrölt bors
· 1,5 l víz
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
A kelkáposztát megmossuk, lecsorgatjuk, torzsáját kivágjuk, leveleit ujjnyi vékony csíkokra szeljük.
A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát és fokhagymát finomra vágjuk vagy megreszeljük.
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, apróra felkockázzuk.
Nagyobb edényben felforralunk 1,5 l vizet, kissé megsózzuk, beledobjuk a kelkáposztát, a burgonyát és a fokhagymát meg a köményt majd félig lefedve, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük (20-25 perc).
Az olajban világosra pirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a hagymát, 2 percig fonnyasztjuk benne.
Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a pirospaprikával, simára keverjük 1 dl hideg vízzel, majd apránként hozzáadunk 1-2 merőkanál főzőlét, és a kelkáposztához szűrjük-keverjük.
10 percig fedő nélkül, szelíden forraljuk, hogy rántás ízét elveszítse. ízlés szerint utána sózzuk, és frissen őrölt borssal fűszerezzük.
Feltétként pörköltet, fokhagymás sült húst, fasírtot vagy grillezett krinolint, lecsókolbászt virslit adhatunk hozzá.
· ( A fűszerek Toldi Fűszer termékek, www.toldifuszer.hu )
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!