Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Képviselőfánk

felvitel dátuma: 2011-04-15 15:27:36       mai nézettség: 1       nézettség: 2552
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Hozzávalók a fánkhoz:

  • 200 g liszt
  • 100 g zsír
  • 5 egész tojás
  • 2 dl forró víz
  • csipet

Hozzávalók a vaníliakrémhez:

  • 5 egész tojás
  • 6dl tej
  • 100 g liszt
  • 150 g cukor
  • 1/2 rúd vanília vagy 1 csomag vaníliás cukor
Előkészületi idő: 0 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

 

Egy 3 literes fazékba 2 dl vizet öntünk, és hozzáadjuk a zsírt meg a csipet sót. Ha a zsír elolvadt és a víz forr, egyszerre hozzáöntjük a lisztet, és fakanállal addig keverjük, amíg összeáll (2-3 perc). A tűzről levéve, amíg forró, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, mindegyik tojással külön-külön jól elkeverjük. Egy zsírozott sütőlapra (vagy sütőpapírra) 6 cm távolságban dió nagyságú halmokat rakunk (vagy nyomózsák segítségét hívjuk), tetejét simára igazítjuk (hideg vizes kézzel szoktam), és a tésztát 1 óráig pihentetjük.

Igen fontos a sütése. Egyenletes, meleg sütőbe tesszük. A sütő ajtaját nem szabad kinyitni 15 percig, mert a tészta összeesik. 15-20 percnyi sütés után még 5 percig csendesebb tűznél ropogósra sütjük. Ha nem sül elég ropogósra, rövidesen ellágyul.

Én előző délután/este szoktam megsütni a tésztát, aztán másnap töltöm meg.

A kisült fánkokat félig bevágjuk, belsejét (ha jól sikerült, akkor nem igen van) kiszedjük, és vaníliakrémmel megtöltjük. Tetejét vaníliás cukorral meghintjük vagy karamellbe mártjuk.

Ha még fokozni akarjuk a „bűnözést”, akkor a főzött krémre tálaláskor tejszínhabot fújunk.

 

Vaníliakrém elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukor 2/3-ával gőz fölött keményre verjük, majd félretesszük. A tej 2/3 részét forrni tesszük a vaníliával. A tojássárgákat elkeverjük a megmaradt cukorral, a megmaradt hideg tejjel, a liszttel. Hozzáadjuk a forró tejet, és a tűzhelynél addig főzzük folytonos keverés mellett, amíg olyan sűrű nem lett, hogy elválik a lábas aljától. Levéve a tűzről, amíg forró, hozzáadagoljuk részletekben, könnyedén a tojáshabot.

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Barbara 2011 június 09

Nagyon tetszik, jó recept..

10/10 Hani 2011 június 09

Köszönöm szépen Barbara!

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.