Tészta: 6 db tojás
6 ek cukor
6 ek liszt
1 cs sütöpor
Krémhez: 25 dkg lágy rama
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
0,6 dl tej
4 ek liszt
1 cs babapiskota
3 dl fekete kávé
rum aroma
1 kis üveg baracklekvár
Habhoz: 4 tojás fehérje
9 ek cukor
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét kemény habbá verjük, beletesszük a cukrot, ezzel is tovább verjük mig a cukor el nem olvad. Amikor kemény beletesszük a tojás sárgákat, ezzel is egy kicsit verjük. A lisztbe belekeverjük a sütöport és a habba keverjük ovatosan. Sütöpapirral kibélelt tepsiben megsütjük.
Mig a piskota sül és hül elkészitjük a krémet: a tojás sárgákat összekeverjük a liszttel és a tejel összefőzzzük. A margarin habosra keverjük a porcukoral és a kihült krémhez keverjük-
A piskotát megkenjük a baracklekvárral, a babapiskotát a rumos kávéba mártjuk és szépen egymás mellé rárakjuk a lekváros piskotára, majd ráöntjük a krémet.
A habhoz a tojásokfehérjéket a cukoral göz fölött kemény habbá verjük és a krémre simitjuk.
sütési höfok:180 c
tepsi mérete: 33X34 cm
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!