Külsejéhez:
2 evőkanál rum
5 dkg kakaópor
30 dkg darált dió
10 dkg k.cukor vagy barnacukor
2 evőkanál baracklekvár
Belsejéhez:
10 dkg rama
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg porcukor
Forgatáshoz:
10-15 dkg kókuszreszelék
Díszítéshez:
Felezett dióbél
Először összegyúrjuk a belsejét és 15 db egyforma golyót formálunk belőle.
30-40 percre a hűtőbe tesszük,hogy egy kicsit összeálljon a massza és a formáját megtartsa. (Ha sietünk akkor tegyük 5-10 percre a mélyhütőbe)
Összegyúrjuk a külsejéhez az alapanyogakat és nedves kézzel 15 egyforma gombócra osztjuk. Két tenyerünk között egyenként ellapítjuk,közepére egy kókuszos gombócot (belsejét) helyezzük és ,,bebugyoláljuk" a barna masszába a kókuszos golyókat. Kókuszreszelékben megforgatjuk,majd a hütőben dermedni hagyjuk.
Tálalás előtt forró vízbe mártott késsel,félbevágjuk a gombócakat és fél vagy negyed dióval díszítjük.
Jó étvágyat kívánok :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!