felvitel dátuma: 2011-12-05 23:33:37
mai nézettség: 1
nézettség: 3003
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
12 darabhoz:
20 dkgmarcipánmassza
2 ek. baracklekvár
20 dkgomlóskeksz
4 ek. kókuszlikőr (vagymandula aroma)
3 ek. porcukor
10 dkgfehércsokoládétortabevonó
10 dkgkókuszreszelék
sárgaéspirosételfesték
kevésbarnacukormázvagyolvasztottbevonó
műanyagcilinder
Előkészületi idő: 10 perc
Elkészítés:
Kb. 1 teáskanálnyimarcipántazételfestékkelnarancssárgáraszínezünk, és 12 kis, sárgarépaalakúorrotformálunkbelőle. Száradnihagyjukkicsit.
A kekszetnejlonzacskóbatesszük, majdsodrófávalösszetörjük. A morzsát a maradékmarcipánnal, a likőrrel, a porcukorral meg a baracklekvárralösszegyúrjuk.
A tortabevonót eltördeljük, és forró vízfürdőben megolvasztjuk.
A marcipánmasszából 12-12 darab 1 dkg-os és 2 dkg-os golyókat formálunk. A kókuszreszeléket mélytányérba szórjuk. A golyókat villa (hústű, fogpiszkáló) segítségével az olvasztott bevonóba mártjuk, lecsöpögtetjük, és a kókuszreszelékbe forgatjuk. Kb. 30 percre hűtőbe tesszük.
A nagyobb golyókra kevés fehér csokoládét csorgatunk, és fejnek ráillesztjük a kisebb golyókat. Az orrokat is a csokoládéba mártjuk, és a fejre ragasztjuk. Barna cukormázzal megrajzoljuk a szemeket és a gombokat. Végül néhány hóember fejére cilindert ültetünk (jó, ha van a háznál néhány lego mániás gyerkőc :-) !)
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.