25 dkg hántolt köles
1 liter víz
fél mk Himalája só
4 dl tej/rizstej
2 db tojás
5 ek kakaópor
2-4 ek xilit
3 ek tápióka keményítő
kb 2,5 dl lekvár (nálam, házi eperdzsem)
A tetejére: 1 tábla GM étcsoki
1 ek szőlőmagolaj
A kölest kiválogatjuk, átmossuk, majd a vízben feltesszük főni, amit csipet sóval ízesítettünk. Hagyjuk kihülni. A többi hozzávalót (tej, tojás, kakaópor, xilit, tápióka, lekvár) egy tálban összekeverjük, majd beledolgozzuk a kölest, nem kell tökéletesen összekeverni, ha azt szeretnénk, hogy olyan foltoska legyen, mint a képen. A masszát kisebb, tepsibe öntjük, amit előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 40 percig sütjük.
Ha teljesen kihült vízgőz felett felolvasztott GM étcsokival vonjuk be. Miután a csoki megszilárdult rajta, kb 3x3-as kockákra szeljük. Azonnal fogyasztható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!