Nagyon jo es tartalmas recept. Sokat tanultam belole. Meg at dolgozva 2 szemelyre, csak a tuzhelyen fozve is gondolom be vallik.
A hozzávalókat 10-12 literes bográcsra, vagy fazékra adom meg:
A bográcsba belefér 3 kiló köröm, fül, farok, fejhús, vegyesen. Ehhez 1 kiló hagyma, 1 fej fokhagyma, fél-fél kiló paprika, paradicsom, 1 cseresznyepaprika, vagy őrölt csípős paprika, 2-3 evőkanál őrölt csemege paprika, só, bors, köménymag, néhány babérlevél, friss petrezselyem, és bazsalikom levelek. Ha nincs friss, akkor szárított fűszerek, és a paprika, paradicsom helyett használható lecsó is. Szükség van még kevés vörös, vagy fehérborra is, amiben a végén hozzáadott őrölt paprikát felkeverjük. Ha nagyobb mennyiség van, a főzés közben a szakács elfogyaszthatja. Egészségére!
Nagyon jo es tartalmas recept. Sokat tanultam belole. Meg at dolgozva 2 szemelyre, csak a tuzhelyen fozve is gondolom be vallik.
..én csak csupán és kizárólag körmökből főzöm.Azért is a neve körömpörkölt.Nyáron én is bográcsban készitem de, ha megkivánom télen is,(mert nagyon szeretem)bent a tűzhelyen is épp ugy elkészithető.Én is ügyelek az izekre, a legvégén, mikor már eloltottam alatta a lángot, megszórom egy kis majorannával és lefedem. Mikor langyosra kihűl (a nagyja csontot kiszedem belőle) szétrakom megfelelő tányérokba mint a kocsonyát, mert másnapra még keményebbre köt mint a kocsonya. Igy aztán mindig csak egy-egy tányérral van melegitve.A saját tányéromba dobok egy chili paprikát, mert jó csipősen az igazi.
Kedves belubi! Mint az leírta, ez valóban körömpörkölt. Úgy ahogy azt mások is csinálják, más húsokkal együtt főzve. A csontból, a bőrkéből oldódik ki a kollagén, ami a körömpörkölt sajátja. Épp ezért nem értem, miért kell mint a kocsonyát másnapra besűríteni, kicsontozni, hiszen a körömpörköltet mi a bográcsból közvetlenül kiszedve, frissen szeretjük. Friss puha kenyérrel, ha kell minden illemet felrúgva, leszopogatva a csontokat, ujjainkról a ráragadt esetleges szaftot. De készítse úgy, ahogy szereti, majoránnával, kocsonyának.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!