A pudinghoz:
9 dl tej
1 tasak vaníliás pudingpor (GM)
1 tasak puncs pudingpor (GM)
4 ek eritrit
A tésztához:
5 db tojás
20 dkg kókuszvirág cukor
1 cs vaníliás cukor
1 dl tej
1 dl étolaj
2 ek kakaópor
25 dkg rizsliszt
1 cs sütőpor
A mázhoz:
375 g tejföl
4 ek eritrit
1 cs vaníliás cukor
A tetejére: 5 dkg olvasztott csoki
A vaníliás pudingport megfőzöm a tej felével, és 2 ek eritrittel. Megvárom míg kihűl. A puncs pudingport megfőzöm a tej másik felével és 2 ek eritrittel. Megvárom míg kihűl. A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem. Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport. A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába. Egy 25x34 cm-es tepsibe sütőpapírt fektettem. A masszát beleöntöm a tepsibe. A kihűlt pudingot apránként belekanalazom, előbb a puncsost, majd a vaníliásat is. Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm. Tűpróba! A mázhoz a tejfölt, az eritrittel és a vaníliás cukorral kikeverem. Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még. Ha kisült, kihűtöm, és csokival meglocsolhatom, nálam ez most elmaradt.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!