Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Lebbencsleves és Mákos tészta

felvitel dátuma: 2016-08-25 14:53:44       mai nézettség: 1       nézettség: 866
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

Lebbencsleves

Hozzávalók:

40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 40 dkg minőségű főzőkolbász, étolaj, vagy kevés zsír, , bors  ízlés szerint, 1 húsleveskocka, fűszerpaprika,  1 szál zeller zöld. 8 – 10 dkg lebbencs tészta.

Mákos tészta

Hozzávalók:

25 dkg 8 tojásos tészta 20 dkg darált mák, cukor ízlés szerint, kevés olaj, vagy zsír, a tészta kifőzéshez.

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 50 perc
Elkészítés:

Lebbencsleves

Elkészítése:

A burgonyát kockára vágom, hagymát, és a paprikát apróra darabolom, és üvegesre pirítom majd fűszerpaprikával megszórom. Ráteszem a burgonyát és felöntöm 2,5 l vízzel,sózom, hozzáteszem a zeller zöldet, apróra vágott paradicsomot, leveskockát és lassan lefedve főzöm. Közben a tésztát meg pirítom, a kolbászt feldarabolom és ha márburgonya puha hozzáteszem a kolbászt és a tésztát együtt készre főzöm.

Mákos tészta elkészítése:

A tésztát kifőzöm, összekeverem olajjal, vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal és cukorral,  kinek ízlése szerin. Van aki csak a cukros mákot teszi a tészta tetejére én jobban szeretem összekeverni a tésztát.

Szakács: Ilona


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.