Lebbencsleves
Hozzávalók:
40 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 1db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 40 dkg jó minőségű főzőkolbász, étolaj, vagy kevés zsír, só, bors ízlés szerint, 1 húsleveskocka, fűszerpaprika, 1 szál zeller zöld. 8 – 10 dkg lebbencs tészta.
Mákos tészta
Hozzávalók:
25 dkg 8 tojásos tészta 20 dkg darált mák, cukor ízlés szerint, kevés olaj, vagy zsír,só a tészta kifőzéshez.
Lebbencsleves
Elkészítése:
A burgonyát kockára vágom, hagymát, és a paprikát apróra darabolom, és üvegesre pirítom majd fűszerpaprikával megszórom. Ráteszem a burgonyát és felöntöm 2,5 l vízzel,sózom, hozzáteszem a zeller zöldet, apróra vágott paradicsomot, leveskockát és lassan lefedve főzöm. Közben a tésztát meg pirítom, a kolbászt feldarabolom és ha már a burgonya puha hozzáteszem a kolbászt és a tésztát együtt készre főzöm.
Mákos tészta elkészítése:
A tésztát kifőzöm, összekeverem olajjal, vagy olvasztott zsírral, majd a mákkal és cukorral, kinek ízlése szerin. Van aki csak a cukros mákot teszi a tészta tetejére én jobban szeretem összekeverni a tésztát.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!