Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Lencseleves

felvitel dátuma: 2018-01-22 16:18:31       mai nézettség: 1       nézettség: 1459
részletes recept
Hozzávalók 5 személyre:
50 dkg bőrös füstölthús 
30 dkg lencse
1 db nagyobb sárgarépa
1 db petrezselyemgyökér 
1 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál pirospaprika
só, fehérbors izlés szerint
2 db babérlevél
1-2 evőkanál ecet (ki mennyire szereti ecetesen)
2 evőkanál étolaj
2 evőkanál liszt
Előkészületi idő: 20 perc


Főzési idő: 70 perc
Elkészítés:
A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágom, s kuktába rakom, felöntöm vízzel, hogy ellepje, 
s kb. 30 percig főzöm.
Közben egy nagyobb lábosba rakok 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vörös-
hagymát megdinsztelem rajta, majd félre húzom. 
Rászórom a pirospaprika felét, elkeverem, 
majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyem-
gyökeret, paradicsomot összevágom, s belerakom a lábosba. 
Ha megpuhult a füstölthús, akkor kiveszem a kuktából, apró kockákra vágom, s beleszórom 
a lábosba. 
Ráöntöm a hús főzővizét, belerakom a vízben átmosott, megtisztított lencsét, 
babérlevelet és elkezdem főzni. Forrástól kb. 30 percig főzöm. 
Megkóstolom, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. 
Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, 
rászórom a lisztet, kevergetem, amíg elkezd színesedni, majd elzárom alatta a gázt. 
Öntök rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverem, s a levesbe öntöm. 
Még kb. 8-10 percig főzöm, közben kevergetem, hogy csomómentes legyen a rántás. 
Beleöntöm az ecetet, s már el is készültünk a levessel. 
Szakács: Katrin


Film link: http://www.live-natural.hu/blog/255_Lencseleves-fustolthussal.html

Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 Ombódi Eszter 2018 január 22

Finom.

10/10 Komáromi Zoltán 2018 január 23

Jó sok bőrös hússal szeretem.

10/10 Andó Gábor 2018 január 24

Szilveszterkor mi is mindig eszünk ilyet.

9/10 Mónus Izabella 2018 január 25

Szeretem!

10/10 Vasas Éva 2018 január 26

Szeretem

10/10 Hegedűs Mária 2018 február 10

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.