Én tejfölt is teszek bele
1 kg krumpli
1 ek. fokhagymapor(vagy 5 gerezd fokhagyma)
1 tojás
2 ek. hidegen sajtolt repcemagolaj
http://grapoilashop.hu/
liszt
só
bors
hidegen sajtolt napraforgóolaj a sütéshez
A krumplit meghámozom, lereszelem, megsózom és állni hagyom kicsit.
Ezután leöntöm a levét, hozzáteszem a tojást, a 2. ek. olajat, majd annyi lisztet, hogy nem túl laza, de nem is kemény tésztát kapjak.
Belekeverem a fokhagymaport (vagy a zúzott fokhagymát), és a frissen őrölt borsot is.
Felhevített olajba evőkanállal halmokat teszek, amiket ellapítok és szép pirosra sütöm, mindkét oldalát. Papírtörlőre szedve leitatom a felesleges olajat róla. Aki szereti tejföllel is tálalhatja.
Toldi fűszereket használtam.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!