Hozzávalók:
1 kg sertéscomb, 5-6 db vöröshagyma, 4-5 ek. mustár, 4 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, olaj, liszt, burgonya.
Elkészítése:
A húst megmossuk, felszeleteljük, kissé kiklopfoljuk, és egy tálba tesszük. Zúzott fokhagymával elkeverjük, felöntjük annyi tejjel, hogy éppen ellepje, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük a tejből, papírtörlővel leitatjuk, sózzuk, borsozzuk, mustárral megkenjük. Ekkor még kb. egy órát pihentetjük, majd lisztbe forgatva, egy kevés forró olajban mindkét oldalát pár perc alatt pirosra sütjük. Félre tesszük, a visszamaradt zsiradékba tesszük a maradék mustárt, felöntjük vízzel, majd visszatesszük a húsokat és puhára pároljuk. Közben egy másik serpenyőben, bő olajban felkockázott burgonyát pirítunk, ha mind kisült, a vöröshagymát karikára vágjuk, lisztbe forgatjuk, és ropogósra sütjük (csak keveset tegyünk az olajba, akkor sül ropogósra). :
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!