40 dkg paradicsom
60 dkg zöldpaprika
1 pici chili paprika
2 nagy fej hagyma
5 szép szelet tarja
Magyaros fűszer keverék (
Hozzávalók:
só,
majoránna,
bazsalikom,
kömény ,
kakukkfű,
őrölt mustármag,
pirospaprika,
szárított zellerlevél )
MINDENBŐL 1-1 kávéskanállal
Elkészítés:
A hozzávalókat összeöntjük, jól összekeverjük,
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál pirospaprika
1 csipet cukor
8-10 db tojás
A paradicsomot gerezdekre vágjuk.
A zöldpaprikát és a chilit megmossuk, majd vékony szeletekre vagy ujjnyi vastag karikákra szeljük.
A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk.
A tarja szeleteket ugyancsak apró kockákra vagy vékony csíkokra vágjuk.
A Magyaros fűszerbe forgatjuk.
Az olajban megfonnyasztjuk a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és belerakjuk a fűszerezett tarja falatokat, így félig puhára főzzük .
Ezután rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát és a chilit és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utána sózzuk., én egy csipet cukrot is rakok bele a végén mert az jobban kiadja az ízeket .
Amikor kész 8-10 db tojást kb ennyit szoktam erre az adagra ráütni.
A Tojásokat felverem és a még forró lecsóra öntöm majd készre sütöm .
Fontos hogy a tojást mindig frissen tálalás elött tegyük rá a lecsóra .
Friss ropogós kenyérrel vagy rizzsel is tálalhatjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!