1 kg apróbb szemű krumpli
1 db tojás sárgája
1 dl hidegen sajtolt kukoricacsira olaj
http://grapoilashop.hu/
2 mk só
2 kk cukor
1 mk őrölt fehérbors
2 kk mustár
1 közepes citrom leve
1 ek 10%-os ecet
1 fej vöröshagyma vékony karikára vágva
0,5 l víz
Az egy kiló krumplit feltesszük héjastól főni.
Ez kb. 30-40 perc alatt megfő, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
A krumplit aztán 3-4 mm-es karikákra vágva, egy tálba rétegezzük a vékony karikára vágott hagymával.
A vízbe teszünk egy kk cukrot, az ecetet és 1 mk sót / vagyis saláta levet készítünk, lehet ízlés szerint./, és ráöntjük a krumplira.
Míg a többit elkészítjük, betesszük a tálat a hűtőbe .
A tojás sárgáját elkezdjük a keverőgéppel keverni, közben az olajat először szigorúan cseppenként öntjük hozzá.
Mikor látjuk, hogy kezd sűrűsödni a keverék, utána már mehet az olaj apró csurrantásonként.
Addig öntjük hozzá az olajat, míg vaj sűrűségű lesz. Ezután fűszerezzük, citromlével, mustárral cukorral, sóval, borssal.
A hűtőből elővett krumpliról a salátalé kb 80%-át leöntjük, majd az elkészített majonézünket a hagymás krumplikarikákkal óvatosan összekeverjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!