Alap tészta
8 db tojás
8 kanál cukor
8 kanál darál dió
4 kanál liszt
1 sütőpor
1 vaniliás cukor
1 narancs reszelt héja
Töltése darált barackmagos sárgabarack lekvár,
olvasztott híg csokoládé
A tetejére is rumos csokládé máz kerül
1 db keserű csokoládé felolvasztva, 1 dl víz 1 fél dl rum, kb.5 kanál cukor, 3 kanál kakaó, és egy kicsi olaj, vagy margarin.
A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük(mama mindég azt mondta...csak egy irányba szabad keverni a fakanállal, 20 percig...addig is "pihent"szegénykém...bele tesszük apránként a diót, a lisztet a sütőport, vaníliás cukrot, narancsnak a héját, és lassan elvegyítjük.
Közben a felvert tojásfehérjéket is bele tesszük a masszába.
Kikent lisztezett, formában lassú tűzön sütjük.a közepét tűpróbával ellenőrizzük.(lassabban sül mint a piskóta)
a kihült tésztát 3 lapra vágjuk és megkenjük, csokival, lekvárral...(úgy még finomabb, ha mindkettő réteg egyszerre kerül bele.
A tetejére is csoki máz kerül.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!