Pitához:
Megmossuk a csirkét, 2db-ba vágjuk, majd mindkét részét befűszerezzük a sóval, borssal, fahéjjal. Összekeverjük az összeaprított hagymát a szömörcével (ami egy kesernyés, savankás fűszer), majd hozzáöntjük a fél csésze olajat.
A pitát(kat) félbevágjuk vísszintesen, majd az egyik felezett pitára teszünk 3 kanálnyit a hagymás mixből (szömörcével). A fél pitára rátesszük az 1 fél csirkét (fél hagymás pita, fél csirke), majd a fél csirkére újabb 3 kanál szömörcés hagymát taszünk. A pitát félholdban ráhajtjuk a csirkére, becsomagoljuk vele a csirkét. A másik fél csirkével is így járunk el. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a két fél pitás pipit.
Előmelegítjük a sütőt 220fokra, majd letakart fóliáva 45 percig sütjük. Amikor a teteje arany színű, kevés vizet szórjunk a tetejére, majd tovább sütjük kb. 15 percig fólia nélkül, és elkészült a mesakhanunk. Vannak, akik nem hajtják félbe, de az eredeti recept így szól. Arab ismerősöm receptje, a képet is tőle kaptam.
A pita:
elfuttatjuk az élesztőt kevés langyos vízben kis cukorban, sóval. Hozzáadjuk mindet a liszthez, amit addig gyúrunk egy kevés vízzel, amíg lágyabb tésztát nem kapunk. Kb. 34 órát hagyjuk meleg helyen kelni, majdkét részre osztjuk és kinyújtjuk, mint egy pizzatésztát. Erre jön a csirke és a többi majd.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!