Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mexikói » Mexikói húsos pite

felvitel dátuma: 2011-09-04 15:03:25       mai nézettség: 1       nézettség: 5718
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 kiskanál
  • 3 dkg élesztő
  • 2,5 dl + 0,5 dl tej
  • 10 dkg margarin
  • 1 dkg cukor

A raguhoz:

  • napraforgó olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált (sertés)hús
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 15 dkg konzerv csemegekukorica
  • chilipor vagy más csípős paprika (ízlés szerint)
  • 2 dkg étkezési keményítő
  • , őrölt feketebors, őrölt pirospaprika

Lekenéshez 1 tojás

 

A fűszerek Toldi Fűszer termékek:

www.toldifuszer.hu 

Előkészületi idő: 15 perc

Sütési idő: 45 perc

Elkészítés:
  1. Elkészítjük a ragut: A raguhoz a hagymát megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk. Az olajat serpenyőben felmelegítjük, és a hagymát megpirítjuk rajta. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával, borssal fűszerezzük, majd a tűzre visszatéve hozzáadjuk a darált húst is, és megpirítjuk. Sóval, chiliporral/erős paprikával, paradicsompürével ízesítjük, majd belekeverjük a kukoricát is. A keményítőt 1 dl hideg vízzel elkeverjük, besűrítjük vele a ragut. Végül lapos tálcára terítjük kihűlni.
  2. A langyos tejben a cukrot, az élesztőt és egy kanálnyi lisztet csomómentesen elkeverünk, majd hagyjuk felfutni 5-10 percig. A maradék lisztet a sóval, a margarinnal elmorzsoljuk, a felfuttatott élesztős résszel tésztává dagasztjuk. Ha szép simára dolgoztuk, letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1/2 cm vékonyra nyújtjuk, és a piteformánknak megfelelő nagyságú korongot szaggatunk (a tésztára helyezzük a piteformát, és azt körbevágjuk), mellyel kibéleljük az előzőleg kiolajozott formánkat. A széleket tojással megkenjük, és a kihűlt töltelékből a közepére kanalazunk. A megmaradt tésztát újból összegyúrjuk, kinyújtjuk, és az előbbi módon korongot szaggatunk. Végül a tésztával betakarjuk, a tetejét tojással megkenjük. 20-25 percig kelesztjük, és 170 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 45-50 perc).

Piteformám mérete: 28 cm átmérőjű

Forrás: Ráma süteményeskönyv 2011

Szakács: Hani


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 nemeth-ek 2011 szeptember 04

Fantasztikusan jól hangzik! Biztosan nagyon finom is! Gratula Anita! Boldog lehet a család, hogy ilyen finomakat sütsz meg főzöl nekik!

0/10 kautz1009 2011 szeptember 05

Csatlakozom az előttem "szólóhoz". Szuperül néz ki és nagyon finom lehet!

0/10 Hani 2011 szeptember 05

Köszönöm szépen!

0/10 csoti.henriette 2011 szeptember 06

Hú, ez nagyon guszta, a férjemnek is biztos ízlene. Szakácskönyvbe mentve!

0/10 Hani 2011 szeptember 07

Köszi Heni:-)! Biztosan tetszene neki, az enyémnek is bejött.

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.