10 dkg datolya magozva
5 dkg mazsola
5 dkg vaj
1 db L-es tojás
1 db tojás sárgája
2 ek szezámmagliszt
2 ek darált dió
3 ek GM zabpehelyliszt
1 evőkanál méz
fél mokkáskanál szódabikarbóna
1 citrom reszel héja
A díszítéshez:
3 ek porXukor vagy eritritpor
1 tojás fehérje
A datolyát, a mazsolát, a puha vajat, a citrom lereszelt héját, a mézet, a tojást, és a tojás sárgáját turmixgépbe rakjuk és homogénre mixeljük.
Egy tálba kimérjük a liszteket, a darált diót és a szódabikarbónát.
A száraz anyagot jól elkverjük, majd a datolyás masszához keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi méretű halmokat adagolunk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
A tojásfehérjét, kissé felverjük, majd hozzáadjuk az eritritet és a citromhéjat, és simára keverjük.
Ecsettel a kisült, és még forró süteményeket a tepsin megkenjük.
Amikor a máz megszilárdult leszedhetjük rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!