25 dkg ricotta
40 g méz
1 mk friss citromlé
1 citrom reszelt héja
citromfűlevél
A ricottát kikeverjük a 40 g mézzel, citromlével, citromhéjjal. Tálalás előtt a barackokat elkészítjük. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd rászórjuk a cukrot, és hozzáadjuk a vajat. (szerintem tárcsán, vagy grill tálcán is is készíthető.)
A barackokat a vágott oldalukkal lefelé helyezzük a vékony vajas karamellre. 2-3 percig grillezzük, közben időnként megmozgatjuk őket finoman, hogy ne tapadjanak le.
A karamellre szórjuk a finomra vágott pár sziromnyi levendulát, hogy a barackok átvegyék az aromáját.
Tálalás: a kihűlt barackokat tálra rendezzük, majd a mézes-citromos ricotta krémet habzsákba töltjük, és a barackokra diónyi rózsát nyomunk. Fahéjjal megszórjuk, mazsolával vagy aszalt szilva darabkákkal és citromfű levelekkel díszítjük!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!