Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Mézeskalács ételek recept » Mézeskalács

felvitel dátuma: 2011-09-02 19:11:14       mai nézettség: 1       nézettség: 3462
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:


      1 kg liszt
  
      20 dkg porcukor
 
     2 kávékanál szódabikarbóna
 
      2 púpozott kávéskanál őrölt fahéj
   
      2 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg

     1 kg vegyes virágméz

     12 dkg Rama margarin

     1 tojás

     15-20 dkg kristálycukor

     1 tojásfehérje

Előkészületi idő: 0 perc


Elkészítés:

Ezeket szárazon alaposan összekeverjük egy olyan tálban, amit aztán le tudunk majd zárni (pl. dagasztótál)

1 kg vegyes virágmézbe beleteszünk fél kocka (kb. 12 dkg) Rama margarint és mikróba tesszük.
 Ha jól átmelegedett, akkor addig keverjük, amíg a margarin elolvad.
 Ezt a lisztre öntjük, beleütünk 1 tojást és egy falapáttal összeállítjuk a tésztát.
Azért nem érdemes kézzel, mert nagyon ragad és a forró méz is megégetheti a kezünket.
 Ha nem akar összeállni, akkor kevés langyos vizet tehetünk bele. Kissé lágy tésztát kell kapnunk.
Ha már egynemű a tészta, akkor rátesszük a tálra a fedelét és legalább egy napig hagyjuk állni.
Nem kell hűtőbe tenni. Ha több napig áll, csak jobb lesz. A tésztából leveszünk olyan kétökölnyi mennyiséget és alaposan átgyúrjuk.
Ha még ragadna, akkor kevés lisztet gyúrunk bele. Alaposan alálisztezve kinyújtjuk és szaggatjuk.
 Kisebb figurákhoz vékonyabbra, nagyobbakhoz kicsit vastagabbra nyújtjuk.
 Sütőpapírral bélelt tepsiben, 150 fokra előmelegített sütőben sütjük addig, amíg szép színe nem lesz.
A tepsin hagyjuk hűlni rövid ideig, majd egy asztalra rakjuk egymás mellé a figurákat a teljes kihűlésig.
Pár napig szobalevegőn hagyjuk állni mielőtt írókázzuk. Így kisebb a veszélye, hogy később a rajz lepereg róla.

Az írókához kb. 15-20 dkg kristálycukrot elektromos darálón alaposan daráljunk le, majd egy tojásfehérjéhez adagoljuk
 kanalanként habverővel elkeverve. Akkor , ha a habverőről már egész lassan folyik le és nem terül szét hamar.
Egy un. „Önzáró tasak” (az „önzáró részt levágva) egyik sarkába töltjük a mázat,
 befőttes gumival elkötjük és a zacsi hegyére óvatosan, nagyon kis lyukat vágunk ollóval.
Ez a zacskófajta azért , mert vastagabb az anyaga és nincs széles hegesztése.
 Nagyobb papírboltokban élelmiszerboltokban kapható.

Személy szerint hőálló tálakra nyújtottam a tésztát és amikor megsült ajándék kosarakat készítettem,kedves ismerősöknek adtam karácsonyi látogatáskor. Praktikus és nagyon örült neki mindenki.

Szakács: Rena


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.