Nagyon tetszik ügyi vagy! :))
1 kg liszt,
20 dkg porcukor,
1 csomag szódabikarbóna,
2 kávéskanál őrölt fahéj,
2 csapott kávéskanál őrölt szegfűszeg,
1 db tojás,
50 dkg méz,
12,5 dkg margarin.
Máz:
2 tojásfehérje,
30-40 dkg sűrű szitán átszitált porcukor.
A Tészta alapanyagát összedolgozzuk,( nem kell pihentetni ezt a tésztát.) és vékonyra kinyujtjuk. Elósször egy nagy csillag formát vágunk ki. sablon segítségével, Amit előzőleg papírból készítünk el, és mindíg kisebb és kisebb csillagokat vágunk ki a tésztából. Kb. 9-10. db-ot. A tetejére lehet egy kisebb gombócot készíteni esetleg egy még kisebb csillagot., díszítés gyanánt. Köztes ként pedig 9 db kis korongot. A csillagok és a korongok közepét szúrjuk ki úgy hogy a sütés után egy hurkapálcika segítségével össze tudjuk állítani a fánkat. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Ha megsült megkenjük a tojásfehérjéből készített mázzal, tetszés szerint díszíthetjük tortadarával színes ehető gyönggyel. De hadhatjuk natúran és csak a csillagok széleit cakkozuk a mázzal és össze építés után porcukorral meghintjük, mintha havas lenne. Össze állítás: Egy hurkapálcikára egy nagobb koronggal kezdünk és a legnagyobb csillagal, majd korong és elforgatva mindíg kisebb csillaggal. A legtetejére kerül a gombóc, vagy a legkisebb csillag felállítva.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!