Tészta:
8 dkg vaj
10dkg étcsokoládé
20 dkg marcipánmassza (lehet psz is)
6 db tojás
2 kiskanál mézeskalácsfűszer
1 csomag van.cukor
1 kiskanál só
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
Teteje:
5 dkg baracklekvár (vagy bármilyen más ízű)
15 dkg marcipánmassza
10 dkg étcsokoládé
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lereszelt csokoládét és marcipánt.
A tojássárgájákkal,a mézeskalácsfűszerrel és a van. cukorral együtt robotgéppel habosra keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbbá verjük és a csokoládés masszába forgatjuk és hozzáadjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük.160 fokon 30-35 percig sütjük.
Még melegen kivesszük a formából a tésztát, a papírt lehúzzuk és megkenjük lekvárral.
A marcipánt a porcukorral meghintett deszkán kinyújtjuk és a tetjére helyezzük. (Tortakarikával ki lehet mérni a pontos méretet)
Az étcsokoládét gőz felett megolvasztam és ízlés szerint mintázom meg vele a marcipánt
Jó étvágyat kívánok :)!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!