Hozzávalók:
Sárga tészta: 5 db tojás sárga, 4 evőkanál liszt, ( 7,5 dkg ) ½ sütőpor, 8 dkg porcukor, 1 dl étolaj
Barna tészta: 5 db tojás sárga, 3 ek liszt, ½ sütőpor, 2 ek cukrozatlan kakaó, 10 dkg porcukor 1 dl étolaj
Krém: 15 dkg rámát, 25 dkg Mascarpone, 20 dkg cukorral habosra keverünk.1/2 tejet 5 evőkanál rétes lisztel
30 40 dkg friss eper
Tetejére 2.5 dl Hulala
Elkészítése:
A tojás sárgát cukorral, olajjal, habosra keverjük, és a sütőporral elkevert lisztet hozzá adjuk a tojásos masszához. Majd a keményre felvert tojás fehérjét óvatosan bele keverjük. Sütőpapírral béllett 35x25 tepsiben 180 fokon sütjük.
A barna tésztával ugyan így járunk el.
Krém: 15 dkg rámát, 25 dkg Mascarpone, 20 dkg cukorral habosra keverünk.1/2 tejet 5 evőkanál rétes lisztel megfőzünk, majd kihűtjük, és a rámás masszával kihabosítjuk.
A sárga tésztát visszahelyezzük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet, majd a megmosott epret elfelezve szép sorba enyhén a krémbe nyomkodjuk és ráhelyezzük a barna tésztát. Végül a felvert tejszínt rásimítjuk a kész sütemény tetejére. Tálalásig a hűtőbe helyezzük
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!