Én is pont így készítem a palacsinta tésztáját.Ezzel a töltéssel és sütéssel viszont még nem csináltam.Én tekerem, félbe vágom és úgy sütöm.
Palacsinta tészta:
6 dl tej
3 db tojás
4 dl víz
40 dkg liszt
só, cukor csipetnyi
1 evőkanál étolaj
1 mokkáskanál élesztőpor
1 db narancs
Túrótöltelék:
50 dkg túró
4 db tojás
2 evőkanál cukor
2 dl tejföl
20 dkg narancslekvár
1 mokk
A lisztbe tesszük a tojást, sót, cukrot vízet és a tejet fokozatosan állandó keverés mellett ( ügyelve arra, hogy ne legyen csomós ).
Ha símára kevertük a tésztát, teszünk hozzá még egy evőkanál étolajat, majd egy mokkáskanál élesztőport ( az élesztópor azért kell bele, mert a palacsinta, ha kihül megkeményedik, de az élesztőpor ezt megakadályozza, így később is puha marad a palacsinta állaga).
Még egy kis ideig keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk.
Sütni kezdjük a palacsintát, majd rétegenként ( egy rétegben túrótöltelék, egy rétegben narancslekvár ) a tölteléket kenjük a készre sütött palacsintára.
Fogyasztható frissen, de hűtőbe rakva hidegen is tálalható.
Túrótöltelék:
A túrót, tojás sárgáját, cukrot, tejfölt összekeverjük.
A tojás fehérjét felverjük, majd így adjuk hozzá
Narancs karikákkal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!