2 szelet halfilé
só
1 tojás
10 dkg élesztő nélküli pannírmorzsa
10 dkg zabpehelyliszt
1 teáskanál szezámmag
1 dl olaj
1/2 kg brokkoli
1 babérlevél
1 evőkanál natur vegamix
5 dkg reszelt trapista sajt
A bechamell mártáshoz:
3 dkg vaj
2 dkg zabpehelyliszt
2 dl növényi tejszin
5 dkg reszelt trapista sajt
A kiolvadt halszeleteket sózzuk, majd zabpehelylisztbe, a felvert tojásba végül a szezámmagos morzsába forgatjuk.
Az olajban szép pirosra sütjük.
A brokkolit rózsáira szedve a fűszeres vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben elkészítjük a bechamellt:A világos rántást felengedjük a tejszinnel, állandóan kevergetjük amíg besűrüsödik majd hozzáadjuk az 5 dkg reszelt sajtot.
Egy kis tepsit vagy jénait kiolajozunk, beletesszük a brokkolit, kicsit megsózzuk majd ráöntjük a sajtos bechamellt.
A tetejét megszórjuk a másik 5 dkg reszelt trapista sajttal, kis vajdarabkákat teszünk rá és mehet a sütőbe szép pirosra sülni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!