ez igen finom köret, főleg ha új krumpliből készült!
1 -1.5 kg burgonya
1 nagy csokor pertezselyem zöld
1 kisebb fej vöröshagyma
kevés zsír vagy étolaj
só
bors ízlés szerint
Apóra vágott vöröshagymát kevés zsíron vagy étolajon
kevés sóval üvegesre fonnyasztjuk.
Beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet picit fonnyasztjuk a zölddel is majd beletesszük az vékony szeletekre vágott nyers burgonyát ízlés szerint sózzuk esetleg borsozzuk.
Fedő alatt lassú tűzön puhára pároljuk.
Bármely sült vagy rántott húshoz köretként tálaljuk.
Új burgonyával és friss petrezselyem zölddel az igazi, de öreg burgonyával is készithető.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!