Imádom a piláfot rég nem ettem és meg nem csináltam . Most fogok . Köszönöm a receptet
2 db csirkemell
2 db sárgarépa
0.5 db zeller
1 db kaliforniai paprika
3 db paradicsom
3 ek paradicsomszósz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
2 bögre rizs
1 kevés só
1 kevés őrölt bors
1 kevés chilipaprika
1 ek étolaj
A csirkemellet kifilézzük, a csontot, a bőrét, enyhén sós vízben megfőzzük, alaplét készítünk belőle.
A zöldségféléket és a húst is csíkokra, a paradicsomot apró kockákra vágjuk.
A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd a húst hozzátesszük és fehéredésig pirítjuk.
Beletesszük a sárgarépát, a zellert és a paradicsomot, a paradicsompürét, valamint a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt pároljuk.
A hús egyszerre fő a zöldségfélékkel és ha úgy érezzük már kicsit megfőtt, beletesszük a csíkokra vágott paprikát és két bögre rizst.
A közben megfőtt alaplével felöntjük annyira, hogy bőven ellepje. A rizs fel fogja szívni a lét.
Fedő alatt készre főzzük, a végén kevés csilipaprikát adhatunk hozzá, ízlés szerint.
Rizs helyett bulgurt, kölest, esetleg hajdinát is adhatunk hozzá.
Arab étel, lehet sáfránnyal, kurkumával is fűszerezni.
Imádom a piláfot rég nem ettem és meg nem csináltam . Most fogok . Köszönöm a receptet
Kedves István! Szeretném felhasználni az egyik receptedet a veboldalamon http://finom-etel-receptek.webnode.hu/. Ha esetleg kifogásod van ellene, légyszíves jelezd a gyenean@citromail.hu emailcímen! Köszönettel: Gyene Andrea asztrológus-pszichológus
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!