5 tojásfehérje,8 dkg.porcukor,5 dkg.kristálycukor,6 dkg.liszt,csipet só,fél tk.citromsó,fél tk.vanílií aroma
A lisztet és porcukrot átszitáljuk.A tojásfehérjét és sót elkezdjük felverni,amikor kb.félig fel van verve,akkor hozzáadjuk a citromsót és kristály cukrot,addig verjük amíg majdnem habcsók állagú nem lesz.Ekkor keverjük hozzá a vanília aromát.Fakanállal szép óvatosan hozzáadjuk a habot a lisz és porcukorhoz. A formát kivajazzuk és lisztezzük és beletöltjük ,majd megrázogatjuk,hogy egyenletesen oszoljon el a tésza.Előmelegített sütőben 25-30 perc.Bármilyen lekvárral vagy befőttel kináljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!