felvitel dátuma: 2016-03-18 20:32:29
mai nézettség: 1
nézettség: 2626
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
1/2 kg liszt
3 dl melegvíz
2 teáskanálsó
1 evőkanálméz
3 dkgélesztő
2 evőkanálolaj
Előkészületi idő: 40 perc
Sütési idő: 4 perc
Elkészítés:
Előszörazélesztőtés a mézetkeverjükössze. Alaposkeveréstigényel, legyenegyöntetű a massza.
Ha ezzelmegvagyunk, fokozatosanadagoljukhozzá a lisztet, vizet, sót, olajatésszépsimára, csomómentesrekeverjük el, gyúrjunkbelőleközepesállagútésztát. A meggyúrttésztábólformázzunkgombócokat, melyekbőlpitaformákatnyújtunk. Azideális, ha kb. fél cm vastagoklesznek.
Azelkészültformákatsütőpapírralbélelttepsibentakarjuk le éshagyjukpihenni 20-30 percet. Ekkorelkezdhetjük a sütőtelőmelegíteni 200 fokra.
A "pihent" tésztákat a sütőberakjukésoldalanként 2-3-4 (sütőfüggő) sütjük, de vigyázzunk, mertkönnyenkiszáradhat. Látnifogjuk, hogy a pita szépen "felfújódik", belsejeüregesséválik, azazmegkapjuk a szokásospitaformát.
A készpitákegyikcsücskétlevágjukésízlésszerintmegtölthetjükhússal, zöldségekkel, öntetekkel.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.